Boterkoek met speculaaskruiden

boterkoek met speculaaskruiden

December sluipt stilletjes dichterbij.Donkere nachten,brandende kaarsjes en een gloeiende verwarming en natuurlijk....de feestdagen! Over niet al te lange tijd is het alweer sinterklaas. Om alvast in de stemming te komen, geeft Miele je een recept voor speculaas-boterkoek. In hun combi-stoomoven kleurt ie prachtig bruin zonder droog te worden. Smaakt ook heerlijk als het nog geen Sinterklaas is!

gebak    l  8 personen
250 gram bloem
250 gram boter
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
1 ei om te smeren
en een paar hele amandelen om te garneren

Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 graden.

Kneed de boter, suiker, bloem, speculaaskruiden en 1 ei tot een samenhangend deeg. Vet de boterkoekvorm in met boter en bestuif hem met een klein beetje bloem. druk het deeg in de vorm. Strijk het deeg glad met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de boterkoek overal even dik is. Klop het andere eitje met een garde los en bestrijk de koek hiermee. Trek met een vork mooie lijntjes over de bovenkant van de boterkoek en druk er een paar amandelen in. Schuif de boterkoek in de oven. 
Stand: combinatiestand Hetelucht Plus 180 graden, 20% vocht, voor circa 30 minuten.

Smakelijk!!