Hertenstoof met cranberries- Stoofgerecht

hertenstoof met cranberries Miele Goossens Keukens

Onstuimig herfstweer? Duik lekker de keuken in en maak een hartverwarmend suddergerecht. In de Miele stoomoven gaat dat supergoed. Door het stomen blijven smaken, maar ook vitamines optimaal behouden. Dus: lekker en gezond! Begin een dag van tevoren met dit gerecht.

Hoofdgerecht (4 personen)
1 eetlepel olie
450 gram hertensukade, aan een stuk
peper
zout
50 ml balsamicoazijn
250 ml rode wijn
250 ml wildfond of kalfsfond
1 sjalotje, grof gesneden
6 teentjes knoflook, gesnipperd
1 takje rozemarijn, in stukjes gesneden
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm, gerist

verhit de olie in een braadpan op de kookplaat en braad de sukade aan. Neem het vlees uit de pan, leg het in een dichte stoomovenpan en breng op smaak met zout en peper.

Blus de braadpan af met balsamicoazijn. Voeg de rode wijn, jus, sjalot, knoflook, rozemarijn, laurier en .
tijm toe. Laat het mengsel 2 minuten rustig doorkoken en voeg het vervolgens bij het vlees in de stoomovenpan. Zet de pan voor 90 minuten in de stoomoven op 100 graden (of 45 minuten op 120 graden) stand: stomen/ koken universeel.

Laat het geheel, nadat het is afgekoeld, een dag rusten.

Haal het vlees uit de pan en snijd het in blokjes van 4 x 4 cm en doe deze weer bij de saus in de stoomovenpan.
Om de hertensukade op te warmen, plaats je de afgedekte stoomovenpan voor ca. 20 minuten in de stoomoven op 95 graden. stand: stomen/koken universeel.

Lekker met een stamppot van spruitjes