Stoofpeertjes in bladerdeeg

Stoofpeertjes in bladerdeeg- stoomoven

Geen beter moment voor stoofpeertjes dan een koude winterdag. De warme peertjes in combinatie met een vleugje kruidnagel en kaneel geven dat ultieme kerstgevoel. Doe eens gek en maak ze net even anders klaar dan gewoon. Vul de gestoofde peertjes bijvoorbeeld met zoet amandelspijs en geef ze een jasje van bladerdeeg. In de combi- stoomoven van Miele zijn ze dan zo klaar !

Bij of nagerecht  l 6 personen
6 stoofpeertjes, Giezer Willdeman geschild
500 ml witte wijn
1 kruidnagel
1 laurierblaadje
1 kaneelstokje
150 gram suiker
1 half vanillestokje
Schil van 1 sinaasappel ( zeer dun geschild, zonder wit)
120 gram amandelspijs
6 plakjes bladerdeeg
1 eigeel
100 gram fijne tafelsuiker
1 theelepel kaneelpoeder

Breng de witte wijn met kruidnagel, laurierblaadje, kaneelstokje, suiker, merg en lege peul van het vanillestokje en de sinaasappelschil in een pan op de kookplaat aan de kook. Roer zodat de suiker goed oplost. Hol de onderkant van de peren uit en verwijder de klokhuizen, maar zorg dat de peren heel blijven.
Zet of leg de peren in een dichte stoomovenpan en schenk hier de warme witte wijn met specerijen overheen. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven.
Stand: Stomen / koken universeel, 100 graden, ca. 60 minuten of tot de peertjes gaar zijn.

Laat de peren in het vocht afkoelen en laat ze vervolgens in een zeef goed uitlekken. Verdeel de amandelspijs in de holte van de peren en druk het voorzichtig aan. Verpak de peertjes in het bladerdeeg en bestrijk ze met losgeklopt eigeel.
Verwarm de bakoven voor op Hetelucht Plus 200 graden.

Meng de suiker met de kaneelpoeder en haal de peertjes door de kaneelsuiker. Zet de peertjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven voor ca. 20 minuten

Smakelijk !!