Italiaanse pompoensoep

Italiaanse pompoensoep

In deze minestra alla zucca proef je de smaken van het Italiaanse najaar. De Miele stoomoven houdt alle smaken intact. Stomen is namelijk veel subtieler dan het harde bakken of ruwe koken. In deze oranje zalf wil je juist pompoen proeven. De soep is best decoratief en hoort eigenlijk in een mooi bord of terrine, maar.... lepelt ook lekker weg als je lui met een plaidje op de bank kruipt.

Italiaanse pompoensoep
800 gram schoongemaakte pompoen in stukjes gesneden
boter of olie om in te bakken
1 ui, fijn gesnipperd
500 ml melk
300 ml bouillon (gevogelte of groente)
50 gram parmezaanse kaas
1 aardappel, geschild en in stukjes gesneden
4 salieblaadjes
75 gram boter of olie
125 ml room
4 biscotti amaretti

Verwarm wat boter of olie in een flinke pan op de kookplaat. Snijd 2 salieblaadjes fijn en bak ze met de ui tot de ui glazig is. Voeg de pompoen- en aardappelstukjes toe en bak, onder af en toe roeren een paar minuten mee. Voeg melk, room, en bouillon toe.
Doe de soep in een ruime , dichte stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stand: Stomen / koken universeel 100graden- 30 minuten

Neem de pan uit de stoomoven en laat hem ca. 15 minutens taan.

Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng hem eventueel verder op smaak met peper en zout. Verkruimel de biscotti amaretti. Roer de helft van de parmezaanse kaas en tweederde van de biscotti amaretti door de soep. Snijd de resterende salieblaadjes fijn. Verwarm de boter of de olie in een koekepan op laag vuur en verwarm hierin de salie en de biscottikruimels.

Schenk de soep in een voorverwarmd bord. Bestrooi met parmezaanse kaas. Garneer de soep met enkel druppels van het saliekruidenmengsel.

Smakelijk!!